Selecteer een pagina

arPPraktijk geopend ma, wo & vr. Telefonisch bereikbaar

Chiropractie

Chiropractie is een vorm van gezondheidszorg die gericht is op de diagnose, behandeling en preventie van klachten aan het bewegingsstelsel.

Bij velerlei rug en nek klachten, maar ook knie of schouderklachten, is er een bewegingsbeperking in een of meerdere gewrichten, welk gevolgen heeft voor de omliggen spieren, gewrichten en soms ook zenuwen, welk pijnklachten kunnen veroorzaken. Een chiropractor is een bewegings specialist gericht op het optimaliseren van bewegingsfunctie (Zie behandeling).

Chiropractie is een universtaire opleiding en de chiropractor gaat te werk volgens het Evidence-Based principe. Dit houdt in dat de therapie zo veel mogelijk gebaseerd is op de meest recente wetenschappelijk kennis.
Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (www.nca.nl)

Online afspraken mogelijk vanaf juni. Gelieve bellen of e-mailen.

En beweeg beter.

Klachten

U kunt terecht met velerlei klachten:

  • Nek- en rugklachten
  • Hoofdpijn of migraine klachten
  • Uitstralings pijnen of uitval van arm of been
  • RSI
  • Schouderklachten
  • Knieklachten
  • Enkel klachten, hielspoor, etc.

Leeftijd, zwangerschap en baby’s

Een zwangerschap is geen reden om u niet te behandelen: integendeel! Door de veranderingen die er gaande zijn, wordt er veel gevraagd van rug en bekken. Veel fysieke ongemakken kunnen vaak met uiterst lichte technieken behandeld worden en verlichting brengen.

Ook baby’s met een voorkeurshouding of overmatig huilen (KISS syndroom) kunnen baat hebben bij een dergelijke lichte chiropractische benadering en behandeling.

Chiropractie is voor alle leeftijden!

Behandeling

De eerste afspraak bestaat uit een consult om de klachten in kaart te brengen, met tevens een lichamelijk onderzoek. De conclusies hiervan worden met u besproken en een mogelijke behandeling wordt voorgesteld. Aansluitend vindt de eerste behandeling plaats.

In de meeste gevallen zijn röntgen of MRI onderzoeken aanvankelijk niet nodig. De uitslagen van reeds gemaakte röntgen of ander onderzoek kunnen waar nodig en in overleg met u, worden opgevraagd. Wanneer wij dergelijk onderzoek nodig achten, zal er, in overleg met u, hierover contact worden opgenomen met uw huisarts.

Het aantal behandelingen varieert sterk, afhankelijk van de aard en ernst van uw klachten. Acuut ontstane klachten zijn vaak sneller te behandelen dan chronische klachten. In het algemeen zijn 4 tot 6 behandelingen nodig om een therapeutisch effect te bereiken, maar soms treedt er reeds verbetering op bij twee of drie behandelingen.

De chiropractor gebruikt onder meer manipulatieve en mobiliserende druktechnieken, die in de volksmond ook wel “kraken” wordt genoemd. Deze technieken worden gebruikt om gewrichtsblokkades op te heffen. De behandelingen zijn over het algemeen niet pijnlijk, maar kunnen wel gevoelig zijn.  De behandel techniek wordt geselecteerd op basis van oorzaak en ernst van de klacht, alsmede leeftijd en persoonlijke voorkeur van het individu.

De chiropractor is een rugspecialist; bij een behandeling hoort ook advies en begeleiding tijdens de periode van pijn. Kennis geeft macht: door te begrijpen wat er aan de hand is, krijgt men meer controle over de eigen situatie. Soms krijgt u ook oefeningen als huiswerk mee. Alles gericht op een zo spoedig mogelijk herstel.

Chiropractie is gericht is op het optimaal functioneren van het individu en daarom kunnen voeding, houding en  oefeningen ter preventie aan bod komen.

Cliënt en chiropractor vormen een team die samen aan de klacht werken.

Tarieven

Eerste consult: € 80
Vervolgconsult: € 55
Vervolgconsult tot 12 jaar: € 45

Er is geen verwijsbrief nodig voor een bezoek aan de chiropractor.

Bij het eerste consult dient u uw verzekeringspas of ander geldig document met BSN nummer mee te brengen.

Indien u aanvullend verzekerd bent, worden chiropractisch behandelingen van een NCA-, en SCN- aangesloten chiropractor meestal gedeeltelijk vergoed. Hoe hoog die vergoeding precies is, hangt af van uw polis. Kijk voor meer informatie over vergoedingen (link)

Contact

Linda van Viegen, MChiro, DC
Chiropractor

Werkerlaan 5b
8043 LT Zwolle
KvK: 71041990

Tel: 06 15 09 72 98

Spreek een bericht in, dan wordt u zo spoedig mogelijk teruggebeld. U kunt ook een bericht sturen per telefoon (WhatsApp of SMS), het contactformulier invullen of per mail contact opnemen: info@chiropractievanviegen.nl

Routebeschrijving

De praktijk bevindt zich op de tweede verdieping van het Cultuurhuis Stadshagen en is te bereiken via de entree aan de rechterzijde van het gebouw en via de trap of lift bereikt u de tweede etage sportstudio MFit.

Neemt u plaats in de wachtruimte, u wordt opgehaald.

Handig: in Stadshagen kunt u gratis uw auto parkeren.

Werkerlaan 5b 8043 LT Zwolle